Cemexovim betonom gradit će se luka Gaženica

Bez autora
Jul 06 2011

Cemex Beton potpisao je ugovor za isporuku 100.000 metara kubičnih betona kroz sljedećih 30 mjeseci za projekt izgradnje zadarske teretne i putničke luke Gaženica. Jedan od najvećih projekata lučke infrastrukture u Hrvatskoj te najveći i najvažniji projekt za zadarsku regiju, izgradnja luke Gaženica, bit će potpomognut materijalom koji će isporučiti Cemex Beton. Naime, predstavnici Cemex Betona i izvođača radova, tvrtke Strabag, potpisali su ugovor o isporuci 100.000 metara kubičnih betona tijekom sljedećih 30 mjeseci. Isporuka betona započela je 1. srpnja. Cemex-ov beton koristit će se u prvoj fazi za postavljanje blokova u more, a nakon toga u izgradnji otočnog i trajektnog terminala, terminala duž obalne te međunarodne plovidbe, glavnog lukobrana i ribarske luke. Završetak radova i otvaranje putničke i teretne luke Gaženica za promet, zasigurno će imati velik utjecaj na gospodarski napredak Zadra, kao i čitave Hrvatske. Osim na prvi pogled vidljivih pozitivnih učinaka na razvoj turizma, otvaranje ove luke rezultirat će i značajnim povećanjem svih ostalih gospodarskih aktivnosti u zadarskoj regiji.

Cemexovim betonom gradit će se luka GaženicaCemex Beton potpisao je ugovor za isporuku 100.000 metara kubičnih betona kroz sljedećih 30 mjeseci za projekt izgradnje zadarske teretne i putničke luke Gaženica.

Jedan od najvećih projekata lučke infrastrukture u Hrvatskoj te najveći i najvažniji projekt za zadarsku regiju, izgradnja luke Gaženica, bit će potpomognut materijalom koji će isporučiti Cemex Beton. Naime, predstavnici Cemex Betona i izvođača radova, tvrtke Strabag, potpisali su ugovor o isporuci 100.000 metara kubičnih betona tijekom sljedećih 30 mjeseci. Isporuka betona započela je 1. srpnja.

Cemex-ov beton koristit će se u prvoj fazi za postavljanje blokova u more, a nakon toga u izgradnji otočnog i trajektnog terminala, terminala duž obalne te međunarodne plovidbe, glavnog lukobrana i ribarske luke.

»Završetak radova i otvaranje putničke i teretne luke Gaženica za promet, zasigurno će imati velik utjecaj na gospodarski napredak Zadra, kao i čitave Hrvatske. Osim na prvi pogled vidljivih pozitivnih učinaka na razvoj turizma, otvaranje ove luke rezultirat će i značajnim povećanjem svih ostalih gospodarskih aktivnosti u zadarskoj regiji. Izrazito smo zadovoljni što je glavni izvođač radova, austrijski Strabag, prepoznao Cemex, kao najstarijeg i najcjenjenijeg proizvođača građevinskog materijala u regiji i najvećeg svjetskog proizvođača betona, te odlučio opskrbu betonom povjeriti upravo nama«, ističe Cemex-ov direktor betona i agregata Bojan Vuina.

Izgradnja luke Gaženica trenutno je najveći investicijski projekt u Hrvatskoj. Završetak ove faze projekta planiran je za 2013. godinu. Luka će imati 12 pristaništa, tri za međunarodne linije, tri za ro-ro brodove i kruzere te šest za hrvatske obalne linije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik